تاریخچه فدراسیون
اطلاعات دقیقی درخصوص وضعیت ورزش همگانی پیش از انقلاب اسلامی، در دست نیست. اما براساس اطلاعات بدست آمده از فدراسیون ورزش همگانی جمهوری اسلامی ایران، تا سال ۱۳۵۸ فعالیتهای ورزش عمومی و همگانی به نام ورزش محلات و زیرنظر تشکیلات جهاد تربیت بدنی انجام میشد. به تدریج این تشکیلات زیرنظر دفتر امور فرهنگی سازامن تربیت بدنی به فعالیت خود ادامه داد. لیکن به علت وجود برخی از مشکلات از جمله عدم تخصیص بوده لازم، تصمیم گرفته شد که زیرمجموعهای از سازمان تربیت بدنی به یک فدراسیون تبدیل شود. با راهنمائی کمیته ملی المپیک در سال ۱۳۷۱ به عنوان یک فدراسیون ورزشی شناخته شد و مانند سایر فدراسیونها، طبق اساسنامه خود فعالیت میکند.
فدراسیون ورزش همگانی با شعار ورزش برای همه، سعی در نزدیک کردن مردم به ورزش دارد به گونهای که معتقد است با توجه به سلیقه و علاقه مردم، هر کس، هرکجا، هر وقت با هر بودجه بتواند ورزش کند. یعنی مردم با کمترین امکانات و هزینه به سمت ورزش روی بیاورند و نیز دراین راه تلاش نمایند، تا با همکاری سایر سازمانها و ارگانها از جمله صدا و سیما و وزارت کشور و شهرداریها بستری مناسب برای ورزش آماده سازد و به این منظور از طریق تبلیغات در صدا و سیما و رسانههای گروهی برای آگاهی مردم به امر ورزش ایجاد انگیزه از طریق برگزاری جشنوارهها، مسابقات، سمینارها، کنگرهها و برگزاری کلاسهای آموزشی، تهیه تجهیزات مورد نیاز مثل استقرار میزهای سیمانی تنیس روی میز، میزهای شطرنج در اماکن عمومی و ایجاد امکانات و آماده کردن زمین و وسایل ورزشی در اماکن عمومی( برای بسکتبال، والیبال، اسکیت و…) و تهیه پوستر، بروشور، کتاب، لباس و توزیع آنها در بین مردم سعی در گسترش ورزش و در نتیجه تندرستی و سلامتی در بین جامعه شود. این فدراسیون با زیرگروههای خود که تحت عنوان انجمن و هیأت میباشند، با توجه به وظایف و اهداف تعریف شده فعالیت میکند.
فدراسیون ورزش همگانی با ترکیب مجمع عمومی که منتخب نمایندگان و رؤسای هیأتهای ورزش همگانی استانها و سازمانها میباشد، به منظور اداره امور ورزش همگانی در قالب انجمنهای تخصصی- ورزشی از کمیتههای مختلفی استفاده مینماید. فدراسیون ورزشهای همگانی، متولی گسترش فعالیتهای ورزشی مردمی در سطح کشور است. البته بعضی از سازمانها نیز بخشهای جداگانهای از تشکیلات سازمانی خود را به این امر اختصاص دادهاند. فدراسیون ورزشهای همگانی با هدف ایجاد امکانات و بسترسازی مناسب به منظور ایجاد نشاط و شادابی در مردم و سلامتی، تندرستی، کارائی و بهرهوری هرچه بیشتر ایجاد شده است. فدراسیون ورزشهای همگانی با توجه به مسئولیت ساماندهی، طراحی و اجرای فعالیتهای ورزشی، چهارمحور اصلی و سه برنامه برای سلامت و تندرستی مردم طراحی نموده است که با توجه به گستردگی و وسعت عمل آن هماهنگی و همکاری سازمانها و وزارتخانههای مختلف را میطلبد. چهارمحور اصلی فدراسیون ورزش همگانی چنین اعلام شده است:فرهنگی تبلیغی آموزش و تربیت نیروی انسانی برگزاری مسابقات و همایشهاساخت تجهیزات و تهیه امکانات.
در این برنامه از هشت نهاد، وزارتخانه و سازمانهای خارج از فدراسیون به عنوان بخشهای لازم برای همکاری بیشتر یاد شده است. وزارتخانه های کشور، آموزش و پرورش، کار و امور اجتماعی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوریِ، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروهای مسلح و شهرداریها در این تقسیم بندی قرار دارند.
هیات ورزش های همگانی استان البرز
این هیئت ورزشی نیز براساس شرح وظایف اعلامی از سوی فدراسیون در البرز فعالیت می کند و در حال حاضر با سرپرستی محمد اسفندیاری اداره میشود.
همچنین اقای حدادی به عنوان دبیر و زهرا افشار به عنوان نایب رییس هیئت استان منصوب وفعالیت می کنند.
تصمیمات شاخص هیئت استان در نشست هیئت رییسه مورد تصویب قرار می گیرد و اجرایی می شود ضمن آنکه هر ساله با برگزاری مجمع عادی اهم فعالیت ها و گزارش مالی هیئت استان به اطلاع اعضای مجمع می رسد.
هیئت ورزش های همگانی استان البرز در آخرین رتبه بندی فدراسیون همگانی کشور در جایگاه چهارم جای گرفته است و در ارزیابی هیئت های استانی البرز رتبه دوم را در اختیار دارد.